Rallykursen slutade dåligt

Igår var sista träningstillfället på kursen där vi lär oss grundfärdigheter i rallylydnad.
 
Det var min och Trissas tur att hoppa hindret som de skulle lära sig. Så jag hade Trissa lös för att det skulle gå smidigast och vi inte skulle trassla in oss i hindret (Jag vet att Trissa inte springer fram till en annan hund, om det inte är någon av hennes bästa whippet kompisar) . När hon hade fått hoppa typ 1 gång så kommer en av de andra deltagarnas hund och springer mot Trissa så att hon blir livrädd (stor läskig vovve tyckte Trissa) . Den andra hunden ville leka, men det ville inte Trissa så hon sprang iväg och jag försökte få henne att komma tillbaka. Men så länge den stora vovven var efter henne var hon så rädd och ville inte stanna. Trissa sprang längre och längre ifrån mig och hon kom närmare och närmare stora vägen men sen kom hunden tillbaka som jagade henne men Trissa kom inte. Jag började gå mot vägen och sedan kom en av tränarna och plockade upp mig med bilen. Vi stannade en bit från vägen och ropade men ingen Trissa kom. Jag ville bara börja gråta och jag var så rädd! Jag stod kvar ett tag och fortsatte ropa, jag hoppades på att hon inte hade sprungit över vägen eller vid stora vägen över huvud taget. Efter ett tag kom hon och sprang rakt till min famn ♥ Vi åkte tillbaka till klubben men Trissa ville absolut inte vara där. Jag tog henne och gick lite med henne istället sedan satte jag mig ner och Trissa lade sig efter ett tag. Hon var helt off och ville inte göra någonting, ingenting alls. Innan vi åkte hem fick jag henne till att "backa" istället och var nöjd så med den övningen så hon fick beröm och vi åkte sedan hem.
 
Innan allt detta hände så tränade vi på följsamhet och att skicka hunden till en kon. Det gick superbra!
 
Jag är så glad att jag har min älskade Trissa och att hon kom tillbaka ♥♥
 
Och så har jag bytt header också, så hundarnas namn finns med i headern så ni vet vem som är vem ;)
 
 
 
 


Grymt nöjd!

Trippen till klubben idag var bra, jättevarmt och hundarna var lite slöa på agilityplanen men det hade jag räknat med.
 
Lissy klarade sin största utmaning! Jag och Lissy körde säcktunneln helt utan hjälp och vem tror ni inte klarade det? :D Lissy min Lissy klarade den lite tyngre säcktunneln idag, det lönade sig att inte ge upp. Jag är nog världens stoltaste just nu. Hon tvekar lite men hon gör det i alla fall.
 
Trissa hade inte ett enda whippetrace på planen idag. Hon var lite trött för värmen men jag trodde hon skulle försöka att springa lite i alla fall.. Men hon travade igenom banan nästan hela tiden. Trissa är VÄLDIGT nyfiken på balanshindren så det står inte på vi börjar med dom också tror jag.
 
 
 
 


Bra och dåligt

Tog en tripp till klubben för att träna lite agility idag. Antingen var det KAOS eller så var det JÄTTEBRA.
 
Det den ena hunden gör bra behöver den andra träna på, och tvärtom.
 
Lissy får dagens guldstjärna idag. Glädjen var total efter en agilitypaus under tiden då hon löpte. Farten var med och hon var taggad till 110% . Säcktunneln är fortfarande det stora problemet.. Jag vet tyvärr inte hur jag ska göra med den. Jag har försökt så många gånger nu. Ska jag skita i säcktunneln och springa förbi? eller så måste jag fortsätta traggla på det hela. Jag måste hitta ett nytt sätt att träna det på helt enkelt.
 
Hur gick det med Trissa då? Allt började kaos med en ofokuserad Trissa som sprang och gjorde som hon själv ville.. Alltså jag höll på att bli tokig tillslut. Försökte med belöning i skål efter hindren, och då vart det fart minsann men sen vart problemet att hon trodde att belöningen ALLTID skulle vara på samma ställe. Och helt plötsligt visste hon inte vad tunneln var för något (och det har vart ett av favorit hindren) så tunneln var tydligen något man skulle hoppa upp på?
Jaja, tillslut vart hon trött och lite seg och då gick det hyffsat bra.. Så jag körde igenom kombinationen 1 gång till där vi klarade det sen var vi nöjda så. På slutet fick hon köra slalom som är nog favorit hindret just nu. Jag tror att det kan bli bra någon gång men vi måste finslipa jättemycket först :)
 
Bäbis Trissa ♥
 
 
 
 


Härliga sommar dagar

Solen skiner och vi njuter på. Och när solen äntligen är här så får vi passa på att vara ute mycket, vilket vi verkligen är! ♥ Så vi kör på en bildbomb med lite bilder som är tagna nyligen
 
 
 
 
 
 
 
 


Summer feelings ♥

Äntligen har de rätta vädret kommit fram. Till och med sommarkänslorna har kommit fram lite smått.

 

Vi har tagit långa promenader, och i kväll vart det en promenad vid älven med Owena, Trissa och Wimla. Lite socialträning för Owena vart det bland lite folk och hundar nere på byn också. Jag måste socialträna henne ännu mer.

 

Har också anmält mig till lite tävlingar och det ska bli så kul att komma iväg. När jag ändå höll på med anmälningar till tävlingar så passade jag på att anmäla mig till Rallylydnadskurs också. Jag är även jäkligt sugen på spårkursen, men jag insåg att det krockade med ett annat kursdatum och att jag inte är rik ;) så nu får jag spara lite pengar först.

Det är kul att testa de olika hundsporterna.

 

 Trissa har lekt med sina whippet-vänner idag
Trissa har även varit påskkärring under påsken ;)
 
 
 

 Snyggaste selen

Igår kom Trissas sele som jag hade beställt. Den är så snygg, superläckra färger som passar jättebra till Trissa. På selen står det "TRISSA" på halsen. Selen kommer från Merny.se och vi är så nöjda. Jag rekommenderar er verkligen att beställa en sele eller ett halsband från merny om ni ska köpa nytt. Selarna/halsbanden sys efter din egen hunds mått.
Merny.se finns även på facebook, så gå in och gilla deras sida :)                                                                                                                                                        
 
 


Grundfärdigheter i Rallylydnad

Nu har det tillkommit en ny kategori i bloggen, nämligen Rallylydnad
 
Och nu undrar ni säkert varför ;) Jo det är såhär att jag har anmält mig till grundfärdigheter i rallylydnad och nu har jag gått 2 av dessa 3 tillfällen och det går jättebra och det är hur roligt som helst.
 
Jag går då kursen med min duktiga whippet Trissa. Nu har vi i 2 dagar på samanlagt 6 timmar varit på kursen. Igår var första tillfället och då jobbade vi med följsamhet ( med targethand) , sitt, ligg och stå och lite andra övningar . Det gick över förväntan faktiskt.
 
Idag jobbade vi med följsamhet, bakdelskontroll, backa, snurra och mycket mer. Trissa har otroligt bra bakbenskontroll och jag är så stolt över henne. Jag tycker att allt går så bra och det är så kul. Så rallylydnad kommer jag att fortsätta med och så hoppas jag på att jag ska kunna ta mig ett steg längre än bara träning sen, men först ska jag träna så att allt sitter.
 
Det jag ska träna på hemma tills nästa gång är att hon blir mer kvick på sitt, ligg och stå och även backa och snurra :)
 
 
 
 
 


Trissas första träning på klubben

I torsdags drog jag till klubben efter skolan för att se vad Trissa tycker om agilityn där. Jag tycker att det gick superduperbra! Hon var hur taggad som helst. Hon lärde sig tunneln och däcket. Däcket lärde hon sig utantill direkt och det vart nog nästan ett favorithinder enligt henne. Hon har bra fart i slalomen och jag är supernöjd.
 
Jag tror att jag måste belöna henne i en skål som står efter hindren så att hon får mer framåtsug och slipper fokusera så mycket på bara mina belöningar hela tiden.
 
Det här med att träna olika hundar blir mycket mer utmanande eftersom att dom är så olika. Men man lär sig vilka metoder som är bäst för varje individ.
 
En film från första träningen på klubben: Min whippet stjärna :)♥
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se