Bra och dåligt

Tog en tripp till klubben för att träna lite agility idag. Antingen var det KAOS eller så var det JÄTTEBRA.
 
Det den ena hunden gör bra behöver den andra träna på, och tvärtom.
 
Lissy får dagens guldstjärna idag. Glädjen var total efter en agilitypaus under tiden då hon löpte. Farten var med och hon var taggad till 110% . Säcktunneln är fortfarande det stora problemet.. Jag vet tyvärr inte hur jag ska göra med den. Jag har försökt så många gånger nu. Ska jag skita i säcktunneln och springa förbi? eller så måste jag fortsätta traggla på det hela. Jag måste hitta ett nytt sätt att träna det på helt enkelt.
 
Hur gick det med Trissa då? Allt började kaos med en ofokuserad Trissa som sprang och gjorde som hon själv ville.. Alltså jag höll på att bli tokig tillslut. Försökte med belöning i skål efter hindren, och då vart det fart minsann men sen vart problemet att hon trodde att belöningen ALLTID skulle vara på samma ställe. Och helt plötsligt visste hon inte vad tunneln var för något (och det har vart ett av favorit hindren) så tunneln var tydligen något man skulle hoppa upp på?
Jaja, tillslut vart hon trött och lite seg och då gick det hyffsat bra.. Så jag körde igenom kombinationen 1 gång till där vi klarade det sen var vi nöjda så. På slutet fick hon köra slalom som är nog favorit hindret just nu. Jag tror att det kan bli bra någon gång men vi måste finslipa jättemycket först :)
 
Bäbis Trissa ♥
 
 
 
 


Postat av: Lisa

Fortsätt jobba med säcken.
Jag antar att du har mamma med dig? Låt henne hålla upp säcken och jobba bara på att hon ska springa igenom den ett par pass innan du börjar sänka flaket (ett tips, ta ut säcken som ligger i boden. Den är lättare! Då den inte varit ute i väder och vind - ställ bara tillbaka den när du är klar) ;)

Baklängeskedja med Trissa.
Bygg en kombination, och ha skålen bakom sista hindret. Sedan börjar du med sista hindret - belöna.
Sen tar du dom två sista hindrena - belöna.
Dom tre sista hindrena - belöna.
Osv.

Är du med?

Jag är på klubben 10-12 imorgon ifall du har vägarna förbi!
/Lisa

Svar: Aha jag fattar grejen med Trissa! Tack för tipset, det ska provas. Nästa gång ska jag ta andra säcktunneln med Lissy :) Synd att jag inte såg detta tidigare.. Hör gärna av dig om du ska träna agility fler gånger :)
hundtokigast.blogg.se

2014-04-23 @ 23:50:05
URL: http://www.tuffiz.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se