Socialicering, pilatesboll och ögonlysning

 
I tisdags var vi i Falun och ögonlyste Gizmo igen, och det gick hur bra som helst. Ögon UA på honom även denna gång :)
 
Passade även på att gå in på rusta och köpa en yogaboll/pilatesboll. Alla hundarna utom Owena och Gizmo har testat att stå med alla fyra tassar på bollen.
 
Lissy hoppade upp på bollen utan problem och tricksa kunde hon också, den lilla damen har bra balans märker jag :) Jag belönade henne med godis när hon var på pilatesbollen.
Nova hoppade först upp med bara framtassarna och då belönades hon med godis, hon hoppade sedan upp så hon stod med alla 4 på bollen, duktig tjej som börjar bli mer och mer sugen på att lära sig nya tricks/övningar.
Trissa hoppade också upp med 2 tassar först, för henne var det inte lika stor plats på bollen som för de mindre hundarna, men hon hoppade sedan upp så hon stod på bollen. Trissa kan också tricksa på bollen och hålla balansen riktigt bra.
Wimla ville gärna hoppa upp på bollen, hon försökte hoppa upp, men hon tar sig inte riktigt att hoppa upp, så hon hoppade bara upp med frambenen. Sen ville hon så gärna upp så vi fick lyfta upp henne och låta hon vänja sig vid bollen. Wimla tyckte som vanligt att allt är kul, våran lilla cirkusclown.
 
Och när alla var uppe på bollen så höll jag i den, såklart.
 

Trissa tyckte att hennes egen idé var bra, 2tassar i sängen och 2 på pilatesbollen :)
 
Och igår var jag i Mora för att socialträna Trissa och Owena. Jag hängde med Mia (trissas uppfödare) och hennes Whippet Bambina dit. I bilen var det lite gnäll på Owena som satt i egen bur, men det var nog på grund av att hon vart lite åksjuk :/ Vi gick lite på gågatan bland allt folk och alla hundar. Jag är så stolt över Trissa som inte skällde en enda gång även fast vi hade hundmöten. Jag tror att Owena charmade alla hon gick förbi och viftade med sin svans åt, lilla busungen.

 
Vi besökte bulldog-café, som är ett hundvänligt café i Mora. Det var redan en hund där när vi kom. Trissa skötte sig superbra. Owena behöver mer träning med hundar runtomkring, då hon gärna vill skälla. Tillslut vart hon lite lugnare och kunde faktiskt sitta där utan att skälla. Men egentligen så blir Owena överlycklig om hon får gå fram och hälsa. Men mer hundmöten och störningar med hund behöver Owena träna på.
 
 
 
 
 
 
 


Hundbus och inkallning

Igår kom Hanna och Teo (En tibbe som Hanna och hennes farfar har köpt från våran kennel, Owenas storebror) . Alla hundarna träffade Teo, förutom Gizmo som inte fick vara med. Hundarna gillade Teo-besöket och var glada och snälla mot honom. Owena var både nyfiken, busig och glad, hon undrade vem som hade kommit och hon viftade på svansen HELA tiden, men hon skällde även ganska mycket p.g.a. att hon var så nyfiken på honom.
 
Vi var ute och tränade inkallning med hundarna, och jag tog ut en och en i långlinan. Nova och Trissa hade busrace med Teo några varv också.
 
Alla var duktiga när vi tränade inkallning och Teo hade blivit jätteduktig sen jag såg han och Hanna sist, Teo lyssnade på Hanna jättebra! Nova som alltid har varit den busiga och gjort lite som hon själv vill överraskade faktiskt mig, hon var bara fokuserad på mig och kom som ett skott direkt jag ropade på henne, tror bestämt att hon har mognat lite :D
 
Hanna ville också träna lite på vårat utställningsbord här hemma, så det gjorde vi också, och även det gick bra tillslut.
 
Både jag och vovvarna älskar att ha besök och få umgås med våra vänner
 

Min långlina på 20 meter är nog lite för lång..

 
 
 
 


Söndags agility

Igår var jag, Lissy och Gizmo på agility igen.
 
Lissy  var väldigt taggad på att få köra agility, vilket är kul. MEN hon blir lite för övertaggad ibland så att hon tappar fokusen på mig och kör lite som hon vill. Efter lite trams så började hon lyssna och fokusera bättre och det gick faktiskt riktigt bra. Vi tränade en kombination med lite krångliga vägar och byten. Efter att vi kört ett par gånger så fick vi faktiskt till det. Och nu har även tunneln börjat gå bättre, innan ville hon gärna stanna upp och springa förbi tunneln istället för igenom, men denna gången gick det riktigt bra.
 
Gizmo följde mest med som publik. Jag tränade lite lydnad med honom när de andra körde agility. Han var duktig och kunde hålla ögonkontakt med mig även fast det gick människor och hundar förbi oss. Han fick också testa ett hinder+slalom på slutet. Hindret klarade han galant och i slalomen vart det lite små fel, men vi klarade det tillslut, även med dessa småfel så är jag så nöjd med honom för han har ju aldrig tränat på en klubb med riktiga hinder, folk och hundar runt omkring förut.
 
Jag  behöver träna på olika byten och svåra svängar.. Oftast är det jag som gör fel/eller visar fel. Jag är också riktigt duktig på att glömma bort hur banan går. Men när jag väl gör rätt så blir det rätt för både mig och Lissy. När det finns folk runtomkring som ger mig tips så blir jag jätteglad, för det funkar ju oftast när man får tips :D
 
Jag har faktiskt anmält mig och Lissy till en agilitytävling i mars.
 
 
 
 
 


Lissy


Drömbjörnens Batgirl S58482/2008
född: 2008-08-13
Ras: Tibetansk spaniel
Storlek: small
Tävlar: Agilityklass 1 Hoppklass 1
 
Lissy är min första egna hund. Hon är uppfödd på kennel Drömbjörnens som ligger i Kil, Värmland. Jag är superglad över att detta just blev min hund!
 
 Hon är en glad, snäll, smart och väldigt godissugen tjej.
 
Vi har alltid tränat agility i trädgården- vad jag kan minnas. Lissy har alltid älskat agility, och det var så jag också började med agility. Dock så har vi inte gjort alla hinder rätt ute i trädgården (har jag kommit på nu på senare dagar) jag har aldrig vetat något om agility som liten, så jag har säkert tränat väldigt konstigt med Lissy. Men nu på senare dagar har vi börjat med agility "på riktigt" och det går väldigt bra med tanke på hur hon har lärt sig hindrena från när jag har kört agility med henne som yngre. A:et är Lissys favorithinder på agilitybanan. Lissy började tävla agility klass 1 hösten 2013.
 
 Utställningar har Lissy också varit på väldigt mycket när hon var mindre, med helt okej resultat faktiskt. Lissy är också hunden jag alltid tävlat barn med hund med, så utställningsintresset fick jag också tillsammans med Lissy.
 
 Lissy är otroligt lättlärd och älskar att visa upp alla sina tricks som hon kan, snurra och give me 10 är hon en riktig höjdare på att göra.
 
Älskade hund, min alldeles egen lilla stjärna  ♥
 
 
 
 
 


Nova

 
Sun Lovers Exclusive Girl SE65990/2010
född: 2010-12-05
ras: tibetansk spaniel
storlek: 7kg
Tävlar: Hundutställning ibland
 
Lilla Nova är vårat alldeles eget skogstroll, Långa promenader i skogen är bland det bästa hon vet om.
 
 Nova är egenuppfödd i våran kennel, så hon har bott hos oss ända från födseln. Nova är Lissys dotter och Nova är mamma till Owena (haha lite rörigt kanske).
 
Förutom att hon älskar skogen så älskar hon också att pussas (hon pussas överdrivet mycket;) , och äta godis såklart. Nova har varit superbra mamma till de 2 kullar hon har haft, hon verkligen älskade att pyssla om valparna.
 
På utställning är Nova ställd med excellent och fin kritik.
 
Underbara Nova ♥
 
 


Gizmo

 
Rövardotterns Sir Lancelot S60764/2009
född:2009-09-26
ras: tibetansk spaniel
storlek: small
tävlar: Hundutställning/Junior Handling
 
Gizmo är verkligen våran lilla kung. Han kommer från Rövardotterns kennel som ligger i Falun :)
 
Han älskar att köra agility, men har tränar bara agility hemma. Det går faktiskt ganska bra när jag tränar agility med honom. 
 
Utställning är något han är riktigt bra på. Han tävlar med mig i Junior handling, och vi samarbetar superbra. Jag och Gizmo har redan fått superbra resultat inom Junior handling, även fast jag bara har tävlat junior handling med honom ca. 4 ggr. Vi planerar fler junior handling tävlingar tillsammans.
Gizmo är utställd med flera CK, Bästa Hane-placeringar och reserv cert.
 
Fina kungen ♥
 
 
 
 


Trissa

 
Nemaz Problemaz B High N Low SE13241/2012
född: 2011-12-14
ras:whippet
storlek: 14kg
tävlar: utställning
 
Trissa är en snabb whippettjej som älskar att vara ute och springa. Hon brukar även kallas Bawwen.
Hon kommer från kennel Nemaz Problemaz i Älvdalen :)
 
Trissa gillar att springa och racea med sina whippetkompisar på kennel Nemaz Problemaz. Hon är väldigt snabb.Trissa älskar långa promenader, cykelturer och sparkturer också.
 
I sommar tänkte jag testa LC (Lure courcing) med Trissa, där hon springer och jagar en trasa, det ska bli kul och se om hon gillar det.
 
Trissa älskar mat och godis, det är bland det bästa hon vet. Ibland är Trissa väldigt snabb upp på bänkarna och tjuva mat, så det gäller att man ser till vart man ställer maten.
 
Tricks är också kul tycker Trissa. Hon kan några tricks men hennes favoriter är "sitt björn" och "göm dig".
 
Min lilla busbaww ♥
 
 


Owena

 
Sun Lovers Owena SE54529/2013
född: 2013-10-26
ras: tibetansk spaniel
storlek: small
Tävlar: -
 
Owena är våran minsta tjej i flocken. Hon är egenuppfödd tillsammans med 4 syskon. Hennes mamma är Nova (Sun Lovers Exclusive Girl) och pappa är Gizmo (Rövardotterns Sir Lancelot). Owena föddes den dagen då jag och Lissy gjorde agilitydebut.
 
Owena är en glad liten valp. Hon kallas även för Wenan. I framtiden ska Owena få prova på utställning, och visa upp sig i ringarna :)
 
Tuggben är något som hon älskar nu när det kliar i valptänderna, fast även stolar,hyllor, bänkar och andra saker är precis lika bra som tuggben tycker Owena ;)
 
Sötnosen♥ 
 


Wimla

 
 
Tincanis Go Gullan SE35971/2013
född: 2013-06-03
ras: tibetansk spaniel
storlek: small
Tävlar: utställning
 
Wimla är våran lilla glada busunge här hemma. Hon kallas även Wimmel ibland.
Hon kommer från kennel Tincanis som ligger i Hudiksvall :)
 
Wimla är en riktigt glad liten skitunge. Hon står väldigt ofta på bakbenen och dansar, hon kan nästan stå på bakbenen hur läge som helst, speciellt när hon är jätteglad. Wimla gillar att lära sig nya saker och utforska saker när man är ute med henne.
 
Wimla är bara en valp/junior ännu, men tanken är att hon ska få köra agility när hon är äldre. Wimla kan redan springa igenom raka tunnlar, och hon verkligen älskar det och tycker det är jättekul, så när hon är lite äldre så ska vi fortsätta lära in nya hinder på agilitybanan. Jag tänkte också testa att ställa ut henne i Junior Handling med mig när hon blir äldre.
 
Wimla har varit på en hundutställning ännu, det var en liten inofficiell utställning där hon fick HP och BIR-valp.
 
Wimla gillar att få samarbeta med mig, och hon älskar att ha ögonkontakt, belöningen efter att hon har varit duktig älskar hon också- godis.
 
Min goa lilla gris, Wimla ♥
 
 


Sara

 
Nu tänkte jag göra en liten presentation  om mig själv.
 
Jag heter Sara Hedén, och jag är då en hundnörd på 14 år som driver denna bloggen. Mitt hundintresse startade när jag var 7-8år gammal, jag fick min första egna hund (Lissy) när jag var 8 år.
 
Jag har hållit på med hundutställning sen jag var 8 år gammal. På min första utställning i hela mitt liv så gick jag in i ringen och tävlade barn med hund med en chihuahua, jag gjorde mitt bästa och vann. Det var efter det jag ville fortsätta med utställningar. Även min mamma ställde ut hundar då, men nu är det oftast jag som sköter det ;)
 
Junior Handling började jag med 2013 och redan efter 4 officiella tävlingar hade jag nått ett av mina stora mål inom junior handling- jag blev placerad som 4:a på svenska mästerskapen 2013!
 
Agility har jag också alltid tyckt om. Det började med en massa träningar i trädgården.. Men sommaren 2013 började jag på agility kurs på MoraBK istället, mycket roligare än hemma. Jag har även gjort tävlingsdebuten hösten 2013.
 
Jag gillar att gå långpromenader med hundarna. Förutom att jag gillar att gå långpromenader så tycker jag att det är kul att klippa hundarnas klor, hehe fråga mig inte varför :P
 
Och förutom hundintresset så gillar jag att fotografera och umgås med vänner.
 
Bara för att man är ung, betyder det inte att man inte kan
 
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se