En vanlig dag

Dagen har inte spenderats på något speciellt sätt. Promenad, korvgrillning, en cykeltur, agility, tricks och lite lydnad..
 
Wimla fick för första gången se plattatunneln från rusta idag, jag behövde inte ens lära henne den för det första hon gjorde var att springa in i den och SKUTTA upp och ner igenom den :D
 
Lissy fixar också plattunneln här hemma som kommer från rusta, men inte plattunneln på klubben, så där har vi något att jobba med.
 
Och även Trissa kan plattunneln från rusta , duktiga tjejer.
 
Men nu känner jag att jag snart behöver komma ut och träna hund med någon.. Det är lite tomt på hundfolk här, men jag vill ju också vara med och träna och få massor av tips, störning och hjälp. Jaja, jag har iaf 3 inplanerade hundträningar i april så det ska bli kul. 
 
Ska beställa en sele åt Trissa, men jag kan inte bestämma om jag ska köpa en promenad/LC/cykelsele eller en dragsele :/ Vill ju ha båda.
 
 
Bra träning att få vänta på ett varsågod ;)


Det var väldigt nära!

Igår när jag och mamma var ute med alla hundarna i solen så hände något jättehemskt!
 
Lilla Owena var lös och sprang före rakt ner på den lilla snökanten och vips ner i vattnet, hon hade inte en chans att ta sig upp själv. Jag tänkte liksom "det här får inte vara sista gången jag ser henne. Owena kämpade, jag visste inte vad jag skulle göra, så jag var ju på väg ner mot isen/snökanten.. Men min mamma stoppade mig och gav mig några koppel och hundar och sedan var hon på väg ner till lilla stackars Owena. Mamma höll i ett litet träd, sen sträckte hon sig ut och greppade tag i Owena ♥ När Owena kom upp igen så tror jag inte att hon förstod vad som hade hänt, hon var världens gladaste som sprang runt och lekte som aldrig förr. Våran lilla busunge
 
Så vi gick hem igen uppskrämda men glada att lilla tjejen kom upp. Väl hemma fick våran lilla grusiga busunge hoppa in i duschen och tvätta av sig, så nu är hon ren och fin igen.
 


Helgens tävling i Rättvik

I söndags var det dags för min och Lissys andra officiella agility tävling. Vi hade inte tränat på en månad, men det var nog nästan bättre tror jag!
 
Vi har inga resultat med hem, men jag är så sjukt nöjd!
 
Lissy tog gungan utan problem ( hon har tvekat lite innan). I både ag och hopp loppet så tog hon däcket helt perfekt (annars har hon ibland hoppat bredvid däcket i ramen förut) . Banorna var enkla för både huvud och kropp ;) Jag kom ihåg banorna och tog det ungefär så som jag hade tänkt mig.
 
Men tyvärr så var säcktunneln med i båda loppen, och det var då vi diskade oss. Jag ska ta tag i säcktunnels träningen på allvar nu och jag kommer nog att börja med min lätta från rusta som jag har ute i lekstugan men jag väntar bara på att lite av snön ska försvinna så att jag tar mig ut till lekstugan. Kommer även börja på med den på klubben sen. Säcktunneln får ta den tid det tar bara det går säkert framåt :)
 
Har inte tagit tag i videorna än, men vi får se när det kommer ;)
 
 
I mina ögon är hon den bästa stjärnan ♥


Tävling om mindre än 1 vecka

Ja.. Om mindre än en vecka är det agilityträning. Jag har inte tränat agility på jättelänge nu så det känns inte jättebra ;) Det enda jag har tillgång att träna på just nu är mitt slalom på 8 pinnar som står i källaren. Så jag tror att Lissy kommer att vara jätteglad på tävlingen och göra lite som hon själv tycker är kul bara för att vi inte har tränat på typ 3 veckor. Jaja, vi tar det som en extra träning då ;)
 
 
Annars händer det inte så mycket speciellt utöver mina tävlingsfunderingar..
Wimla har börjat löpa för första gången och hon är 9 månader nu, snart 10.
 
Trissa och jag tränar lite lydnad och tricks, hon har lärt sig att "backa".
 
Vi har bytt foder och har börjat vänja in hundarna på Vom og hundemat färskfoder, innan åt de RC torrfoder.
 
Och så har jag anmält mig till Rallylydnadskurs med Trissa.
 
Så det är väl typ det som vi har gjort under tiden jag inte har bloggat på ett tag.


Utställningshelg i Strängnäs

I torsdags eftermiddag packade vi bilen och åkte till Strängnäs på utställning.Trissa och Gizmo fick följa denna gången.
 
På fredagen gick grupp 10- alltså vinthundar. Jag ställde Mias hund Bambina i juniorklassen där hon fick exc, 1 och CK. Sen var det dags för Trissa att gå in i ringen, hon fick sitt första excellent, så det var jättekul! Trissa skötte sig superbra i ringen (som alltid ;))
 
På lördagen var det dags för Junior Handling. Min första junior handling i den stora gruppen 14-17år. Jag tyckte att jag och Gizmo samarbetade bra, så jag är nöjd. Jättefin kritik fick jag också. Det var väldigt hård konkurrens och vi blev avtackade i finalen, men jag är nöjd endå :) Vi gjorde det bra och hade kul och det är det viktiga.
 
Nu är jag så sugen på att starta igång våren/sommaren med massor av hundträningar och tävlingar
 
Bambina,Trissa och Milla
 
 


Dragsele,promenadsele,cykelsele...

Just nu sitter jag och tittar runt på en massa olika selar till Trissa, men varför finns det så mycket olika? ;)
 
Jag har bestämt att jag ska köpa en vanlig rymningssäker "vinthundssele", som är fodrad med fleecefoder så att den inte ska skava åt Trissa som hon kan ha vid olika tillfällen så som LC,whippetrace men också som vanlig promenadsele.
 
Men sen kommer jag till dragsele.. Kan inte så mycket om vilka dragselar som är bäst och vilka som är mindre bra. Men den ska såklart passa hunden och sitta bekvämt så att inte hunden belastar fel. Jag har tänkt att måttbeställa en dragsele åt Trissa eftersom att hon är en vinthund och vinthundar har väldigt speciella kroppar om man jämför med många andra hundar. Har faktiskt funderat på Björkis nome dragsele, men har börjat kolla runt på många andra selar.
 
Om det finns någon som vet någon dragsele som kan måttbeställas och är BRA så får ni jättegärna dela med er nere i kommentarerna!
 
 
Hunden med 6 ben och 3 öron? :D
 
 


Mars inleddes med agilityträning

Vi körde igång månaden mars med att träna agility, perfekt start.
 
Lissy körde på bra och vi samarbetade toppen. Vi tog oss runt de 2 olika kombinationerna jättebra. Sen tränade vi på gungan separat. Lissy kan ibland bli osäker på gungan, men sen funkar det ibland också.. Så jag vet inte riktigt varför hon tvekar ibland, och ibland går det klockrent. Lissy har mer tunnelsug nu än vad hon hade innan. Vi körde ett staket som också gick superbra. Lissy var riktigt taggad och jag är nöjd över våran insats!
 
Och sen följde Trissa med denna gången. Jag tog ut lilla damen på agilityplanen för att testa lite. Hemma i trädgården är agility inte alls kul ( tyckte hon i somras i alla fall ) och hemma travade hon bara genom agilitybanan och var allmänt uttråkad. MEN när jag tog ut Trissa på planen för att testa lite agility för första gången bland folk och hundar så tyckte hon att det var SKITKUL. Hon sprang på planen och jag tyckte hon lyssnade bra och hon gjorde inget racevarv utan att lyssna som hon gör i trädgården. Allt gick bara så mycket bättre nu! Hon testade slalom, en kort tunnel och hopphinder på small-nivå.
 
Och vet ni vad.. Jag kunde hela kombinationerna i huvudet och tappade inte bort mig en enda gång ute på banan!
 
Så jag är riktigt stolt över mig själv och båda vovvarna
 
Här nedan är en video som ni ser Trissa och Lissy kör agility (det är ingen av kombinationerna vi körde, utan detta är bara en liten enkel "bana" vi byggde ihop själva på slutet)
 
 


Dagens promenad i bilder

Wimla och Owena håller alltid ihop
Mamma och alla hundarna på dagens promenad
 
Tog med systemkameran ut för att testa lite inställningar, men bilderna vart inte riktigt som jag tänkt mig. Det är så svårt att få till det bra bland alla olika inställningar som finns på kameran. Och så tycker jag att det är lättare att få till bilder på sommaren, när allting inte är så vitt ute. Men jag gjorde ett försök i alla fall.


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se